لیست اختراعات مسعود محمدي
در ماشين هاي كشاورزي بخصوص كمباين (ماشين برداشت غلات) در حين كار و برداشت غلات به علت خشك بودن محصول گرد و خاك زيادي توليد مي شود كه بيشترين ميتزان گرد و خاك در قسمت كوبنده و كاه پران كمباين ايجاد مي شود. از آنجايي كه موتور كمباين ها به كوبنده و كاه پران ها نزديك مي باشد بيشتر گرد و خاك توليدي به طرف موتور منحرف شده در نتيجه با كاركرد موتور و مكش هواي كثيف صافي هواكش پس از مدت كوتاهي كثيف شده و در بعضي مواقع تقريبا مسدود مي شود كه اين عامل باعث زيانهاي زيادي به موتور كمباين شده كه به تعدادي از آنها اشاره مي شود: 1- با كثيف شدن صافي هوا هوا نمي تواند به راحتي وارد موتور شده خلاء داخل منيفولد افزايش يافته و راندمان حجمي موتور كاهش مي يابد. كاهش راندمان حجمي موتور كاهش بازدهي و توان موتور را در پي خواهد داشت. 2- خلاء موجود در محفظه احتراق باعث مي شود تا روغن از اطراف رينگ روغن به داخل محفظه احتراق كشيده كه اين امر روغن سوزي كاهش روغن موتور و افزايش آلودگي هوا را به همراه خواهد داشت. 3- عبور ميزان كمي از گرد و غبار از فيلتر هوا و ورود به محفظه موتور سبب سايش پيستون سيلندر رينگها و ديگر اجزاء موتور مي گردد. 4- كثيف شدن زياد فيلتر هوا نياز به تعويض يا تميز كردن فيلتر هوا را افزايش مي دهد به طوري كه با هر دو يا سه ساعت كاركرد كمباين نياز به يكبار تعويض يا تميز كردن فيلتر هوا وجود دارد. كه اين امر سبب تلف شدن زمان و صرف هزينه مي گردد. در اين طرح به كمك يك روش مبتكرانه تمامي عيوب و نواقص فوق با صرف كمترين هزينه رفع شده اند تا جايي كه كمباين بدون وقفه به كار خود ادامه داده هوا به راحتي و بدون ممانعت به موتور وارد شده مشكل كم كردن روغن و آلودگي هوا وجود نداشته موتور دچار سايش زياد نشده و نياز به تعويض و تميز كردن مداوم فيلتر هوا وجود ندارد. اصول كار بدين صورت است كه يك منطقه كم فشار در منيفولد خروجي (به كمك معادله برنولي) ايجاد شده و از خلاء ايجاد شده در اين منطقه كم فشار به منظور تميز كردن هواي ورودي به صافي هوا استفاده مي شود . اين سيستم گرد و غبار ورودي به موتور را مكيده و آنرا از اگزوز خارج مي سازد. مكانيزم مورد استفاده از لحظه روشن شدن موتور تا زمان خاموش شدن آن وظيفه خود را به خوبي به انجام مي رسند. توصيف كامل اين مكانيزم به همراه شماتيكي از آن در بخش توصيف اختراع آمده است. همچنين طريقه كار دستگاه در فايل هاي تصويري به خوبي به نمايش درآمده است.
عنوان اختراع: يك فرآيند توليد توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده با استفاده از امواج فراصوت زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) تاكنون از روش هاي مختلف فيزيكي و شيميايي جهت اصلاح كربوكسي متيل سلولز كه نوعي از هيدروكلوييد ها هستند استفاده شده است. اين نوع هيدروكلوييد ( كربوكسي متيل سلولز ) براي استفاده در گستره وسيع مواد غذايي نيازمند عملياتي است كه به نوعي خواص فيزيكي و شيميايي آن را بسته به كاربرد مربوطه تنظيم نمود كه به آن عمليات اصلاح مي گويند. از كاربردهاي صمغ كربوكسي متيل سلولز مي¬توان به موارد ذيل اشاره نمود: قوام دهنده، افزايش ويسكوزيته، پايدار كننده، روان كننده و نيز در كنترل كريستاليزاسيون شكر در ساخت بستني و دسر ها به كار مي¬رود. همچنين براي توليد فيلم ها و توليد پودر هاي شستشو كاربرد دارد. از اشكالات روشهاي قبلي فيزيكي و شيميايي اصلاح كربوكسي متيل سلولز موارد زير را مي توان نام برد : 1-\\\\\\\\tعدم پايداري تركيب 2-\\\\\\\\tافزايش خاصيت ويسكوزيته و ژل دهي هدف از اين اختراع معرفي فرآيند توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده است كه : 1-\\\\\\\\tدر گستره وسيع از مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد 2-\\\\\\\\tبدون افزايش ويسكوزيته و ژل دهي مورد استفاده قرار گيرد. 3-\\\\\\\\t وزن مولكولي كمتري داشته باشد. 4-\\\\\\\\tفرآيند اصلاح كنترل شده تر از فرآيندهاي قبلي باشد. اين فرآيند با استفاده از امواج مافوق صوت صورت مي گيرد. در اين اختراع استفاده از امواج فراصوت در بهبود خواص كاربردي كربوكسي متيل سلولز قرار مي گيرد. در اين روش امواج فراصوت با استفاده از كاويتاسيون سبب ايجاد حباب و انفجار در ساختار كربوكسي متيل سلولز شده و باعث كاهش ويسكوزيته و وزن مولكولي آن مي شوند.
عنوان اختراع: يك روش شناسايي و اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي با استفاده از روش كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا در شرايط شيميايي بهينه ، به صورت ايزوكراتيك و استفاده از سيالات فاز متحرك آب و متانول زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) برخي از تركيبات شيميايي كه از طريق مواد غذايي وارد بدن انسان مي شوند ،مواد سمي هستند كه در طي مراحل پخت در مواد غذايي تشكيل مي شوند. از جمله اين تركيبات اكريلاميد مي باشد كه در غذاهاي با منشاء گياهي كه غني از كربوهيدرات و مقدار كمي پروتئين مي باشند و طي مراحل پخت با حرارت بالا تهيه مي گردند توليد ميشود. يكي از موثرترين و ساده ترين روشهاي شناخته شده براي اندازه گيري اكريلاميد در غذاهاي سرخ شده روش HPLC يا كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا مي باشد . از مشكلات اين روش مي توان به موارد ذيل اشاره كرد : 1-\\tطولاني بودن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به ميزان بيش از 40 دقيقه 2-\\tگران بودن سيالات فازهاي متحرك در اين نوآوري ، فرآيندي اختراعي معرفي شده است كه با برطرف نمودن عيوب فوق و در شرايط شيميايي بهينه نسبت به اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي و با خصوصيات ذيل اقدام نمايد : 1-\\tكوتاه شدن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به 3 دقيقه 2-\\tاستفاده از سيالات ارزان براي فاز متحرك ، آب ومتانول 3-\\tاستفاده از متد ايزوكراتيك كه داراي برتري نسبي نسبت به روش گراديانت مي باشد.
اختراع حاضر يك ماشين اندازه گيري مختصات CMM چهار درجة آزادي با ساز وكار موازي مي باشد. اين مكانيزم داراي چهار موتور دوراني مي باشد كه توسط آنها سه درجة آزادي خطي و يك درجة آزادي دوراني حول محور افقي بوجود مي آيد. در پيكربندي (مطابق نقشه هاي فني) اين دستگاه از مفصل هاي دوراني، يونيورسال و مكانيزم متوازي الاضلاع براي انتقال حركت از محركه ها به سكوي متحرك و كاوشگر دستگاه استفاده شده است. دستگاه CMM معرفي شده با توجه به طراحي خاص آن قادر به اندازه گيري و نقطه برداري سطوح پيچيده بدون نياز به باز و بسته كردن قطعات مي باشد. همچنين بدليل بكارگيري پيكربندي ويژة عملگرها و سكوي متحرك سازه، امكان حركت سريع عملگر نهايي با سفتي بالا براي كاربرد اندازه گيري معرفي شده در اين اختراع و نيز ساير كاربردهاي صنعتي وجود دارد.
فيوز كمانش ناپذير كامپوزيتي سازه اي با الما نهاي كششي مضاعف به عنوان يك اختراع در زمينه ساخت و ساز ثابت، زير بخش ساختمان، براي مستهلك نمودن نيروي جانبي ناشي از زلزله و متمركز نمودن تخريب در فيوز سازه اي براي استفاده در سيستم باربر جانبي ارائه شده است. تحقيقات صورت گرفته بر روي سيستم سازه اي مهاربندي هم محور فولادي به عنوان سيستمي پركاربرد در ايران نشان داد كه در سه دهه گذشته عمده مطالعات به نحوي سعي در افزايش شكل پذيري و عدم كمانش زودهنگام عضو مهاربند به عنوان نقص اصلي اين سيستم نموده اند كه با ارائه اصلاحاتي در اتصالات و يا تعبيه عضوي شكل پذير و يا با كمانش ناپذير كردن عضو مهاربند سعي در رفع آن داشتند كه هركدام از مزايا و معايبي برخوردار مي باشند. فيوز كمانش ناپذير كامپوزيتي با ابعادي به نسبت كوچك و با الهام گرفتن از مهاربندهاي كمانش ناپذير داراي طول كوتاهي مي باشد و با قرارگيري در انتهاي عضو مهاربند نقش يك فيوز سازه اي را به خوبي ايفا مي كند. استفاده از المان هاي كششي مضاعف در اين فيوز، كاهش ظرفيت باربري ايجاد شده ضمن استفاده از فيو زهاي معمول را نيز برطرف ساخته است. اين فيوز از راحتي استفاده، قابليت تعويض آسان و هزينه ساخت مناسبي نيز برخودار است.
اختراع زيست پالاينده آب شيلات در زمينه مهندسي مكانيك ماشين¬آلات كشاورزي مي¬باشد. با افزايش غلظت آمونياك در آب، دفع آن بهوسيله آبزيان تقليل و ميزان آمونياك در خون و ساير بافتها افزايش مييابد. اين امر باعث افزايش pH خون، ممانعت از انجام واكنشهاي آنزيمي و اختلال در نفوذپذيري غشاي سلولها ميشود. همچنين مصرف اكسيژن توسط بافتها را افزايش داده، تخريب آبششها و كاهش كارآئي خون در انتقال اكسيژن را به دنبال خواهد داشت. دستگاه زيست پالاينده آب شيلات با استفاده از موادي نظير كربن فعال، زئوليت، فرمالين، خرده¬هاي چوب و قسمت هوادهي و... به خوبي مي¬تواند تا علاوه بر كاهش مواد درشت موجود در آب مقدار آمونياك را نيز كاهش داده و همچنين باعث افزايش اكسيژن موجود در آب گردد.
اين دستگاه يك دستگاه بالابر مي باشد كه براي بالابردن انسان يا اشيا مانند خودرو كاربرد داشته باشد سيستم موارد استفاده آن مانند آساتسور بوده ولي از لحاظ كاركرد با آن منفاوت مي باشد .
اينجانب موفق به طراحي يك دستگاه ترمز بالابر شده ام . در بالابرهاي فعلي موجود تروز ها بر اساس افزايش سرعت بالابر عمل ميكنند و وقتي سيم بكسل بالابر پاره ميشود بالابر سقوط كرده و سرعت سقوط افزايش مي يابد بر اساس سرعت بالابر ترمز عمل كرده و بالابر متوقف مي شود و اين سيستم ترمز به علت اينكه ديسكي بوده و در هنگام سقوط ايجاد جرقه شديد مينمايد . كاملا ناكارآمد مي باشد و در بسياري از موارد به علت اقزايش بيش ازحد سرعت سقوط بالابر ، قادر به متوقف كردن بالابر نمي باشد . در ترمز اختراعي اينجانب به محض بريده شدن سيم بكسل ، ترمز وارد مدار شده و قبل از اينكه بالابر سرعت بگيرد عمل كرده و دستگاه را متوقف مي كند و بسيار كار آمد تر مي باشد
در حال حاضر ، يكي از مشكلات اساسي استفاده از وسايل غير تهاجمي مورد استفاده در اندازه گيري قوس هاي ستون فقرات، جابجايي فرد مورد ارزيابي در هنگام اندازه گيري مي باشد. به طوري كه قرار گرفتن وسيله اندازه گيري بر روي بدن و متعاقبا وارد آمدن فشار مختصر در ناحيه ستون فقرات، سبب حركت وي و ايجاد تغيير در اندازه قوس ها مي شود. بنابراين، از ميزان دقت اندازه گيري قوس هاي ستون فقرات و يا ميزان اعتبار و تكرارپذيري وسيله اندازه گيري كاسته مي شود. در نتيجه، طراحي و ساخت وسيله اي كه قادر باشد از حركات نامطلوب فرد در حين فرايند اندازه گيري قوس هاي ستون فقرات جلوگيري نمايد، ضروري به نظر مي رسيد. در همين راستا، اينجانب با همفكري اساتيد توانبخشي و حركات اصلاحي، وسيله ثابت كننده ستون فقرات را طراحي نموديم. اين وسيله، از يك صفحه پايه، يك ميله مركزي و دو پايه قابل تنظيم تشكيل شده است. به طوريكه، ميله مركزي به صورت عمودي در جلوي صفحه پايه قرار گرفته و دو پايه قابل تنظيم در آ« تعبيه شده است. اين دو پايه، نسبت به سطح زمين و در جهت جلو - عقب ، قابل تنظيم مي باشند و در هنگام اندازه گيري قوس هاي ستون فقرات، در تماس با بدن فرد قرار گرفته و از جابجايي آن جلوگيري مي نمايند. در نتيجه با استفاده از اين وسيله، مشكل اساسي در اندازه گيري قوس هاي ستون فقرات بوسيله وسايل غير تهاجمي همچون خط كش منعطف ، برطرف مي گردد و محققين از اين پس قادرند با خيالي آسوده در تحقيقات خود از اينگونه وسايل با دقتي بالا استفاده نمايند.
خلاصه توصيف اختراع دستگاه مكانيزه ي ساخت پالت هاي چوبي، براي اولين بار در ايران اختراع، طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه قادر است انواع پالت هاي چوبي را در ابعاد و اندازه هاي مختلف، با سرعت بالا توليد كند از آنجانيكه پالت هاي چوبي، در اندازه هاي مختلف و به تعداد بسيار زياد مورد نياز و مصرف كارخانجات مختلف مي باشند، در حال حاضر توليد آن ها در كارگاه هاي كوچك و بزرگ توسط دست انجام مي شود كه ضمن پر هزينه بودن و توليد كم، داراي كيفيت پايين توليد مي باشند كه اين موضوع خود مي تواند اثر منفي بر روند توليد و صادرات كارخانجات داشته باشد توليد توسط اين دستگاه، بر خلاف توليد دستي، داراي اندازه هاي دقيق و يكساني بوده و سرعت توليد بسيار بالا مي باشد (حداقل ٠ ا برابر) مشابه اين دستگاه، تنها در كشورهاي صنعتي نظير آمريكا و اروپا توليد مي شود كه به علت گراني و پيچيدگي دستكاه، سازندگان پالت در كشور ما رغبتي به وارد كردن آن ندارند دستكاه از بخش هاي اسكت فلزي، برق و كنترل، هواي فشرده، ميخ كوب هاي بادي و فيكسچرهاي نگهدارنده ي پالت تشكيل شده است و به خاطر استفاده از قطعات و تكنولوژي ساخت داخل، كاربرد و نگهداري آن آسان و ايمني آن، به خاطر وجود چشم الكترونيكي و سوئيچ هاي الكتريكي مختلف، بسيار بالاست اين دستگاه قادر است پالت هاي چوبي را تا اندازه هاي 1400mm * 1400mm و به طور متوسط ، به تعداد ٠ ٢۵٠ عدد پالت در هر شيفت توليد نمايد عملكرد دستگاه، بدين صورت مي باشد كه پس از چيدن چوب هاي پالت بر روي ميز دستگاه توسط كارگر، با فشار دادن يك تكمه، دستگاه شروع به كار كرده و ميخ ها را به طور اتوماتيك در محل هاي از پيش تعيين شده و به تعداد مورد نياز بر روي چوب ها فرود آورده و پس از اتمام كار، دستگاه دوباره به محل شروع برمي كردد و ضمن حركت به عقب، با چنگك هاي مخصوص، پالت ساخته شده را از روي ميز به سمت محل دپوي پالت حركت داده و يدين ترتيب، دستگاه براي ساخت پالت بعدي آماده مي شود
موارد یافت شده: 19